Logo Mesman Teksten - allround tekstschrijver
allround tekstschrijver Eindhoven

PR

Stap in je toekomst

Novalis College

Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo

Op zoek

Je zoekt een nieuwe school, want op de basisschool ben je (bijna) klaar. De basisschool was wel erg vertrouwd, maar het is tijd voor iets nieuws. Nieuwe vakken, ander gebouw en voor ieder vak een andere docent. En met wie zit je straks in de klas? Helemaal spannend. En ….. welke school past eigenlijk bij jou? Misschien wel het Novalis.

Lekker leren

Bij het Novalis kies je voor een kleine school, waar iedereen, iedereen kent. Niet meteen natuurlijk, maar wel heel snel, want we gaan meteen aan de slag met kennismaken. Al voordat je op school zit, bij de kennismakingsdag. En op de eerste schooldagen gaan we met de klas aan het werk in het bos: handen uit de mouwen, spelletjes en kletsen. Dan gaat het eigenlijk allemaal vanzelf. In de klas wisselen we regelmatig van buurman en buurvrouw, zodat je echt iedereen goed leert kennen.

En dan leren. Leren is natuurlijk gewoon leuk, want wie is er nu eigenlijk niet nieuwsgierig? Engels ken je al een beetje, maar Frans of Duits, dat is andere koek. Echt spannend wordt het met wiskunde en scheikunde, maar geen paniek want we beginnen gewoon vooraan. Natuurkunde is meteen een stuk gemakkelijker als je voelt hoeveel kracht het kost om 20 kilo met één katrol omhoog te hijsen. Of met twee of drie: tja, dat is een stuk gemakkelijker. Astronomie iets voor jou? Koken?

Leren is leuk, want leren is meer dan woordjes leren of sommen maken. Gedichten maken, een huis ontwerpen, samen bedenken wat je nu eigenlijk door de microscoop ziet of waarom Nederland een zeeklimaat heeft. Leren is ook doorbijten, want huiswerk maken na een hele dag school, dat valt natuurlijk ook niet meteen mee. Kortom, een heel nieuwe periode in jouw leven, maar wij zorgen ervoor dat school prettig en nuttig is. En blijft.

De school

Gewoon

Leren is mooi, want je steekt er wat van op. Kennis die je later goed kan gebruiken, als verpleegkundige, architect of autohandelaar. Helemaal nodig dat je dan goed je talen spreekt, moeiteloos wat berekeningen uit je hoofd kunt maken en weet hoe onze maatschappij in elkaar steekt. Voor kennis ben je bij ons aan het goede adres.

Maar in een beroep aan de slag gaan, betekent ook altijd met mensen omgaan. Dat is nog een kunst apart, want iedereen zit anders in elkaar en hoe ga je daar dan mee om? Ook dat leer je op het Novalis, door intensief op te trekken met klasgenoten en docenten en door heel veel dingen samen te doen. Samen aan opdrachten werken, samen zorgen voor een opgeruimde school, samen toneel spelen, samen op werkkamp. Wat je daar allemaal van leert!

Bijzonder

Het Novalis is naast een gewone middelbare school, ook een bijzondere school zo tussen basisschool en vervolgopleiding. Bijzonder omdat we andere vakken hebben dan alle andere scholen en omdat we de dag anders indelen. Bij ons begin je altijd met twee uur periode-onderwijs: drie weken op ontdekkingsreis (geschiedenis + aardrijkskunde) of met meetlint en weegschaal van alles meten = weten (wiskunde + natuurkunde). Of sterrenkunde. Of poëzie. Altijd iets spannends, omdat het steeds net weer anders is dan je denkt.

Schilderen, koken, toneel, houtbewerken, smeden; met creatieve vakken weten wij wel raad. En niet zomaar, want zo ontdek je steeds meer wat je kunt en leuk vindt. Waar jij goed in bent.

Gewoon bijzonder

Op school geven wij extra ondersteuning aan leerlingen die leerweg ondersteunend onderwijs (lwoo) nodig hebben. Je krijgt dan les in kleine groepen. En omdat wij vinden dat de school er voor alle leerlingen moet zijn, hebben wij ook nog een Praktische stroom, voor leerlingen die beter leren door te doen en te ervaren. Bijzonder is de unieke integratieklas de Blauwe Bloem, voor leerlingen met een verstandelijke beperking. Dat is leren op een heel ander niveau leren, maar wel samen op één school. Daarin is het Novalis gewoon bijzonder.

Schoolgebouw

Je ziet het al meteen als je aankomt: een behoorlijk knus gebouw. Met een beetje fantasie heeft het iets van een zandtaart. In elk geval heel compact en gemoedelijk. De aula ligt helemaal in het midden en vanaf de verdiepingen kijk je mooi naar beneden. Zo kun je snel iemand vinden.

[Centraal citaat]

“Zo enthousiast als meneer mij elke dag weer een hand geeft als we binnenkomen; dan heb ik echt weer zin om te beginnen.”

 

© 2013 Mesman Teksten | gebruiksvoorwaarden
Novalis College, Eindhoven Onderwijs Wervingsfolder leerlingen 2012 Concept ontwikkelen, schrijven, begeleiding opmaak 1000 woorden Tekst folder

Meer informatie
Novalis College 

Grafische vormgeving
Camiel Lintsen van Kade 05