06 230 38 985 gerard@mesmanteksten.nl
Selecteer een pagina

Over Gerard Mesman

tekstschrijver | journalist | Eindhoven

Schrijven vanuit de kern

Teksten zijn het voertuig van je boodschap. Scherpe teksten zijn to the point: internet vraagt daar om. Zonder omwegen op de homepage, omdat hier iedere seconde telt. De bezoeker besluit in een oogwenk of hij op jouw pagina blijft. Of doorklikt naar het volgende zoekresultaat. Het aanbod op het web is immers overweldigend: voor jou 10 anderen.Papier is geduldig, dus heb je in print de tijd. De lezer heeft veel minder afleiding. Meer aandacht. Maar ook hier is het fijn als de teksten ter zake zijn. Vraag je dus af:

  • Wat is de kern van mijn boodschap?
  • Waar draait het in essentie om?
  • Wat moet de lezer zeker onthouden?
  • En welke vervolgactie wil ik dat de lezer doet? 

Een boek is het ultieme visitekaartje. Het geeft je status en bevestigt je deskundigheid. Hier heb je volop de ruimte om je visie, ervaring en bereikte resultaten te etaleren. Een frisse start van een nieuwe fase in de ontwikkeling van je bedrijf of organisatie.

Pel de ui af. Dring door tot de kern. En begin daar met het bouwen aan je boodschap.

Over

Gebouw 'Gerard' op Strijp-S

Al ruim 25 jaar schrijf ik teksten voor bedrijven en organisaties.Teksten voor tijdschrift en krant. Teksten voor boeken. Voor websites.Journalist, auteur en copywriter voor teksten die je met plezier leest. On- en offline.

Zelfstandig professional

Zelfstandig tekstprofessional Gerard Mesman werkt onder de naam Mesman Teksten; een tekstbureau gevestigd in het dynamische Eindhoven. Vanaf 1994. Met mijn opleidingen en ervaring ben ik in staat een breed en bont geheel aan opdrachten uit te voeren. Schrijfopdrachten die variëren van krantenartikel tot copywriting, van jaarverslag tot boek of van slogan tot website. Short of long copy, redigeren of vanaf concept tot compleet eindproduct; als het maar met schrijven te maken heeft.

Think global, act local

Mijn hbo-opleiding geschiedenis en sociale geografie heb ik gecompleteerd met het vak communicatie. Mijn doel was een stevige basis te hebben voor het schrijven, met name van journalistieke teksten. Snel, toegankelijk en inhoudelijk met een zekere maatschappelijke relevantie. Aanvankelijk nationaal en globaal gericht, maar al snel vooral lokaal en regionaal: de plekken die je het beste kent. De regio Zuidoost-Brabant is naast een krachtig economisch en technisch centrum met veel innovatie en dynamiek, ook een plek om te wonen en te leven. Genoeg om over te schrijven. En over te blijven schrijven.

Opdrachtenmix

Met veel plezier schrijf ik al 20 jaar voor het Eindhovens Dagblad over tal van onderwerpen, met een duidelijk zwaartepunt op kunst (architectuur en theater). Theaterrecensies vragen om een balans tussen eigen waardering en professionele beschouwing. Een mix die bij veel andere teksten juist afwezig dient te zijn. Het genoegen in het schrijven vind ik steeds in de uitdaging informatie compact en op maat voor de doelgroep aan te bieden. Luchtig en met humor waar het kan, feitelijk en met kennis van zaken waar dat moet. Als de tijd het toelaat, verdiep ik mij graag in de onderwerpen waar ik over schrijf. Dat geldt net zo goed voor de stedenbouwkundige uitdagingen van het herbestemmen van industrieel erfgoed, als voor historische context van een toneelstuk of de achterliggende pedagogiek van een kinderdagverblijf. Zo blijf ik leren.